La construcción de las Cataratas del Iguazú como paisaje argentino y su incorporación en la escena global - Zusman, Perla (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2022)
Títol: La construcció de les Cascades de l’Iguaçú com a paisatge argentí i la seva incorporació a l’escena global L’article té com a objectiu aproximar-se al procés de construcció de les Cascades de l’Iguaçú com a paisatge. Aquest procés és abordat en dos períodes diferenciats. El primer s’estén entre la fi del conflicte Misiones/Palmas entre Argentina i Brasil (1895) i la proposta de disseny d’un Parc Nacional de Carlos Thays (1912). Les exploracions, els aixecaments pictogràfics i cartogràfics, la definició de punts de vista i les adequacions a l’ordenació espacial van participar de la configuració d’aquest paisatge argentí. El segon període s’estén entre la designació de les Cascades de l’Iguazú com Patrimoni Mundial (1984) i les repercussions de la seva declaració com una de les set Meravelles del Món Natural (2011). Aquest context va suposar el desenvolupament d’estratègies de visualització i canvis de punt de vista per les quals s’incorporen al mercat turístic global.