El turisme en temps de pandèmia: impactes, mesures i reptes per Catalunya - Anton Clavé, Salvador; Cànoves Valiente, Gemma; López Palomeque, Francesc; Casellas, Antònia (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2022)
El turisme, un sector econòmic clau per a tot el territori català, s’ha vist fortament afectat pel coronavirus. En aquesta comunicació es recull la reflexió generada per part d’especialistes en l’estudi del turisme com a estratègia de desenvolupament econòmic i territorial en el context de la crisi produïda per la pandèmia. L’anàlisi explora la diferent afectació que la COVID-19 ha tingut en el territori, les mesures que s’han adoptat i els reptes de futur als que s’enfronta una activitat econòmica que mostra noves dinàmiques per part de la demanda i requereix noves estratègies i polítiques per part de l’oferta i els territoris que l’acull.