El tractament de la migració als contextos fronterers d’Estats Units-Mèxic i Ceuta i Melilla per la premsa espanyola - Amado Acedo, Alexander; Trillo Santamaría, Juan Manuel; Paül Carril, Valerià (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2022)
La present recerca ofereix una anàlisi de la premsa espanyola pel que fa a la imatge del/de la migrant en dos contextos fronterers: Estats Units-Mèxic i Espanya-Marroc, en concret, Ceuta i Melilla. A través de l’estudi del contingut emprat pels mitjans de comunicació observats, abordem dues grans qüestions: la identificació d’estratègies discursives d’estigmatització al/a la migrant i les diferents narratives establertes en relació amb sengles àmbits. Els resultats mostren que els mitjans espanyols ofereixen una imatge més negativa del/de la migrant al context fronterer hispanomarroquí que en el mexicà-estatunidenc.