La geomorfologia a Catalunya: situació actual i perspectives de futur - Oliva, Marc (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2019)
S’analitza l’evolució de la geomorfologia a Catalunya durant els darrers anys, fent una diagnosi crítica de la seva situació actual. Es discriminen els principals àmbits temàtics en els quals se centren els especialistes de la disciplina, així com les noves oportunitats que brinden les noves tècniques i metodologies. Finalment, en base a aquestes consideracions, l’article reflexiona sobre les debilitats i fortaleses que presenta la geomorfologia de cara als propers anys. Paraules clau: Catalunya, geomorfologia, evolució.