Cartografies crítiques de la ciutat - Canosa Zamora, Elia; García Carballo, Ángela (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2018)
Durant les últimes dècades, la participació d’artistes políticament compromesos ha estat l’avantguarda del desenvolupament d’una nova cartografia crítica urbana molt suggerent. L’objectiu general d’aquest treball és valorar la convergència entre cartografia crítica i art i, a través seu, reflexionar sobre les seves derivacions a la geografia. Es vol posar l’accent en el caràcter transversal del mapa, que encoratja el diàleg entre diferents especialistes. Partint de l’anàlisi general del context en el qual es desenvolupen aquests projectes, l’atenció es dirigirà a destacar les circumstàncies concretes espanyoles, exemplificant la seva participació en aquest procés a través de successius projectes de l’artista Rogelio López Cuenca. Paraules clau: cartografia crítica, art i cartografia, deriva, psicogeografia, Rogelio López Cuenca.