Aprendre a perdre’s: desorientació, flânerie, atzar objectiu. Benjamin, el surrealisme i l’espai urbà - Cairol, Eduard (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2018)
El present article constitueix un intent d’interpretar la consigna de Walter Benjamin segons la qual, en una ciutat, cal aprendre a perdre’s. A través d’aquesta interpretació, el text s’aproxima a la idea benjaminiana d’una crisi de l’experiència, que només és possible superar a través d’estratègies d’estranyament de la rutina (com ara la desorientació). Paraules clau: Benjamin, crisi de l’experiència, desorientació, Geografia poètica.