Localitzada una còpia del plànol aixecat per Francesc Macià per al projecte de clavegueram de Vilanova i la Geltrú - Ferrer i Pumareta, Jordi (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2017)
El 1894, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va encarregar a Francesc Macià i Llussà l’elaboració d’un projecte general de clavegueram. Com a feina prèvia, Macià aixecà un plànol topogràfic i urbà de Vilanova, sobre el qual poder planificar la xarxa de clavegueres. Se’n tenien referències textuals, però aquest plànol no estava localitzat. Recentment, a l’Arxiu Comarcal del Garraf, he identificat una còpia de la part sud d’aquest plànol. La present nota contextualitza la troballa i explica algunes característiques del plànol. Paraules clau: cartografia; plànol topogràfic; clavegueram; Francesc Macià; Vilanova i la Geltrú.