Geografies de la interseccionalitat: llocs, emocions i desigualtats - Rodó-de-Zárate, Maria (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2017)
La interseccionalitat és una teoria que pretén capturar les múltiples relacions entre les estructures de poder com el gènere, la raça, la classe, la sexualitat o l’edat. Actualment es considera un camp de recerca en si mateix i es concep com una de les aportacions més importants de la teoria feminista. En el camp de la geografia recentment s’està consolidant com una aproximació del tot rellevant, però les propostes teòriques i metodològiques són encara escasses. En aquest article es mostren les geografies de la interseccionalitat com a un camp de recerca fructífer i amb moltes possibilitats de desenvolupament teòric i aplicació pràctica. Amb aquesta intenció, a través de la recerca empírica sobre l’accés a la ciutat de la joventut, es presenten els Relief Maps com eina per a treballar les geografies de la interseccionalitat des d’una perspectiva geogràfica i posant especial èmfasi en la dimensió emocional com a indicador de desigualtats. Paraules clau: geografies feministes; geografies emocionals; lloc; gènere; joventut.