L’exercici professional de la geografia a Catalunya: estat actual i perspectives de futur - Rodríguez, Elena; Cuadrado, Sergi; Gili, Josep; González, Enric; Miralles, Carme; Larrull, Antoni; Pallarés, Marta (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2015)
El dia 21 de novembre de 2013 va tenir lloc la segona taula rodona realitzada en el context de la celebració del 25è aniversari de l’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya (AGPC). Aquest acte es va plantejar com una oportunitat per a reflexionar sobre l’exercici professional de la geografia a Catalunya. La taula rodona va aplegar professionals, procedents de tres àmbits diferents (empresa, universitat i administració) de diferents punts de Catalunya. L’objectiu de l’article és fer una aproximació fidel al que va ser la taula rodona i deixar constància de les consideracions realitzades sobre l’estat actual de la geografia professional i les perspectives de la professió. Paraules clau: Geografia professional, Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya, Col·legi de Geògrafs, Catalunya.