Els governs locals de l’Europa Occidental: una aproximació tipològica - Bertrana, Xavier (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2014)
Aquest article s’estructura en tres grans apartats. En primer lloc, presento els fonaments institucionals comuns que caracteritzen els governs locals europeus. En segon lloc, explico els grans models i variants locals que existeixen a l’Europa Occidental seguint un enfocament tipològic. Finalment, aprofundeixo en alguns dels factors que han provocat l’emergència d’aquests models. En particular, l’existència de concepcions filosòfiques i polítiques molt diferents sobre el govern local i el seu paper al sistema polític dels països analitzats. Paraules clau: govern local, models institucionals, Europa Occidental.