Els aixecaments topograficoparcel·laris de la Junta General de Estadística a Conca, Huete i Valdeolivas (1867-1869) - Vidal Domínguez, Mª Jesús; Camarero Bullón, Concepción (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2014)
Els aixecaments topograficoparcel·laris de la Junta General de Estadística a Conca, Huete i Valdeolivas (1867-1869) Entre 1867 y 1869, en el marc del projecte topograficocadastral dissenyat per Francisco Coello, la Junta General de Estadística du a terme l’aixecament de cartografia urbana de nou localitats no madrilenyes, entre elles tres de la província de Conca: Conca, Huete i Valdeolivas, la cartografia de les quals es conserva a l’arxiu tècnic de l’Instituto Geográfico Nacional. Es tracta d’un material de gran vàlua històrica i qualitat tècnica. El present treball estudia el marc històric en què es realitza l’aixecament cadastral, l’espai urbà cartografiat, la cronologia dels treballs i la cartografia que en resulta. Paraules clau: cartografia històrica, cartografia urbana, cartografia cadastral, Junta General de Estadística, Conca.