La qualitat de l’aigua del riu Cardener en dos moments extrems - Arbiol Roca, Laia; González Gámez, Javier; Martín Hernández, Natalia (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2013)
En el present article s’ha volgut comparar la qualitat de l’aigua del riu Cardener en dos moments extrems: octubre de 2010 en un moment de pluges abundants; octubre de 2011 en un moment de sequera atípica. L’anàlisi s’ha realitzat a partir de les propietats fisicoquímiques de l’aigua i, de manera específica, a partir del cabal sòlid i la concentració en sals. El resultat ha estat la disminució del cabal sòlid durant el moment més sec, i un equilibri en els dos moments extrems quant a concentració en sals, amb una petita variació al tram final de l’àrea d’estudi. Paraules clau: salinitat, Cardener, cabal sòlid, qualitat de l’aigua.