La urbanització turística com a materialització espacial de l’acumulació de capital hoteler: els casos de Platja de Palma (Mallorca) i Saïdia (Marroc) - Yrigoy, Ismael (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2013)
Una de les activitats econòmiques que provoquen grans canvis territorials és el turisme. En aquest article es quantifica la importància de la urbanització d’origen hoteler en el conjunt del desenvolupament urbanístic. En segon lloc s’analitzen les distintes solucions espacials de les empreses hoteleres. Aquestes solucions espacials han estat: la producció de l’espai turístic (Platja de Palma), la reestructuració de l’espai turístic cap a un de residencial (Platja de Palma) i la reproducció del model (Saïdia). Paraules clau: urbanització turística, urbanització residencial, solució espacial, Platja de Palma, Saïdia.