La Presència de les dones en la geografia acadèmica: un estat de la qüestió al tombant de segle - Pujol i Estragués, Hermínia (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2005)
L’objecte d’aquesta nota és el de presentar una visió general de l’estat de la qüestió sobre la presència de les dones en la geografia acadèmica, fent una nova actualització i ampliació de les dades que des de la publicació de Wilbur Zelinsky el 1973 fins a principis del nostre segle, s’han anat succeïnt, sobretot en l’entorn anglosaxó, sobre l’estrany cas de la geògrafa absent. El material que s’exposa forma part d’un estudi més ampli sobre el professorat de Geografia de les universitats públiques de Catalunya.