Innovación, redes y flujos en el estudio del territorio (mesa redonda del XVIII Congreso de la AGE. Bellaterra, 26 de septiembre de 2003) - Muñoz Ramírez, Francesc Maria; Pallarès Barberà, Montserrat, coor.; Fernández Hermana, Luis Ángel; Tulla i Pujol, Antoni Francesc; Seguí Pons, Joana Maria (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2005)
L’espai s’encogeix però l’abast dels béns i relacions en l’espai s’eixamplen. Grans invencions en la història han marcat la reorganització de l’espai i també les activitats, les relacions i els valors en el territori. Aquest ha reaccionat oferint nous escenaris, adaptant-se a noves necessitats i creant nous reptes. La geografia ha estat la protagonista, ciència que ha analitzat i intervingut en aquests processos. Els espais de mercat, el paral·lelisme entre el món digital i el món real, la geolocalització dels e-serveis i de les noves activitats econòmiques han empès la geografia a un nivell encara més important en seu paper dins de les cièncias socials. Aquesta taula rodona respon, des de la modèstia, a les preguntes següents: Com influeix l’extrema velocitat dels fluxos en el significat i la percepció que les persones atribueixen a les coses, en una gran varietat d’escenaris socials i culturals? Com influeix aquesta velocitat en el significat i la percepció que les persones atribueixen a les coses, en una gran varietat d’escenaris socials i culturals?