Mapes dinàmics on-line: bases dinàmiques relacionals, PERL i SVG - Nobajas i Ganau, Alexandre (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2009)
La cartografia distribuïda en xarxa ha anat creixent en complexitat i accessibilitat amb el pas del temps, fins que en els darrers anys la irrupció dels gegants de l’Internet (Google, Microsoft o Yahoo!) ha ocasionat una eclosió de la cartografia on-line que ha arribat al públic en general. Aquesta popularització ha fet que es demandi cada cop més informació geogràfica distribuïda, però de vegades els professionals que l’han de subministrar no tenen la formació tècnica suficient per a satisfer els requeriments, pel que cal idear maneres innovadores i senzilles per a crear aquests mapes. El que es proposa és una manera de crear mapes en xarxa que canviïn quan la base de dades sigui modificada, i per fer-ho es recorrerà al llenguatge de programació Perl i a l’estàndard SVG.