La Congestió viària i la mobilitat sostenible - Navazo, Màrius (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2009)
El paradigma de la sostenibilitat, introduït recentment al marc legal català (Llei d’urbanisme 1/2005, Llei de la mobilitat 9/2003), obliga a redefinir objectius i metodologies en la planificació territorial, en general, i en la planificació de la mobilitat, en particular. En aquest sentit, l’article pretén aportar elements per tal d’abordar el fenomen de la congestió viària sota aquest nou prisma, justificant la necessitat de frenar la construcció de nova xarxa viària i posant l’èmfasi en la gestió de la demanda i en estratègies que minimitzin la inducció de nou trànsit de vehicles privats.