Planificación y gestión del turismo ecológico en el Medio Atlas oriental de Marruecos - López Lara, Enrique; Posada Simeón, Carlos; Miranda Bonilla, José; Tribak, Abdellatif; Laaouane, Mohamed (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2009)
La diversificació dels productes turístics al Marroc es revela com un dels principis bàsics per a l’impuls i el creixement econòmic del país, segons el document Estrategia del desarrollo turístico.Visión 2.010. Actualment, el Marroc presenta una oferta polaritzada en el turisme convencional (sol i platja, desert, ciutats imperials ). El turisme ecològic és una de les possibles alternatives donada la diversitat dels paisatges i dels recursos ecològics del país. En aquest article es presenten les potencialitats de cara a l’ecoturisme de l’Atlas Mitjà oriental al sud de Taza, assenyalant-ne fortaleses i oportunitats, així com detectant-ne els principals punts dèbils. Es tracta d’una zona amb interessants valors ecològics i naturals que, degudament planificada i gestionada, pot oferir-se per a gaudi dels visitants, la conservació de les riqueses naturals i el creixement econòmic de la regió. Per això es realitzen una sèrie de propostes de planificació i gestió basades en l’estudi de les comunitats rurals que s’hi troben, en l’anàlisi directa dels recursos ecològics i en els nous escenaris de cooperació i planificació socioeconòmica del Marroc.