Procesos de transformación urbana en la Barcelona postolímpica desde la prespectiva de la Nueva Geografía Cultural - Selfa Clemente, Jordi (Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 2006)
El següent article parteix d’un doble objectiu: per un costat s’intenta mostrar com les aportacions sorgides de la nova geografia cultural anglosaxona poden ajudar a comprendre millor els processos de canvi urbà. En segon lloc, a partir d’aquestes aportacions i prenent Barcelona com exemple, s’intenta explicar per què el terme cultura, o diverses interpretacions d’allò que aquesta significa, han estat àmpliament adoptats en els discursos que acompanyen les polítiques urbanes i els processos de canvi que aquestes originen. D’aquesta manera, la cultura es mostrarà com un instrument de poder destinat a afavorir el canvi urbà en un moment de transició cap a formes de regulació econòmica lligades al model neoliberal de ciutat en el cas de Barcelona i es mostra com diverses polítiques urbanes han incorporat la cultura dins el seu discurs, però també com la política cultural ha estat orientada cap a la transformació urbana.