Inversió en equips mediambientals per a la gestió d'aigües en el sector agroalimentari - Barco, M. Carmen (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2010)
Les activitats productives realitzades per les empreses podrien comportar, en algun cas, una degradació delmedi ambient i una disminució de la seva qualitat. Per això és important el fet d’aconseguir unaminimització de l’impactemediambiental, així comla seva protecció imillora. L’objectiu d’aquest treball és analitzar les inversions realitzades per les empreses del sector de la indústria agroalimentària en equips per a la gestió de les aigües. En ell, s’analitzen les dues classes d’equips existents: els independents destinats al tractament de les aigües residuals i els integrats per a la prevenció, l’estalvi i la reutilització de l’aigua. Elsmaterials utilitzats es fonamenten en l’Enquesta de les empreses en protecció ambiental que publica l’Institut Nacional d’Estadística. Lametodologia utilitzada es correspon amb una anàlisi estadística. S’usen diferents indicadors comptables relacionats amb les empreses. Les dades obtingudes es tracten amb tècniques d’anàlisi financera. MOTS CLAU: Inversió, gestió, aigua, indústria alimentària.