La Bioconservació en productes carnis - Garriga, Margarita (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2006)
Els bacteris làctics formen part de la microbiota natural de diversos aliments, són considerats segurs i tenen una llarga història d'ús, casual o intencionat. Les bacteriocines produïdes per aquests bacteris poden representar un paper important, com a obstacles addicionals, en la conservació i seguretat dels productes carnis, principalment contra Listeria monocytogenes.