L'Etiquetatge d'al·lèrgens com una eina important perquè els consumidors puguin escollir amb seguretat - Hernández Granés, Rosa M. (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2006)
La freqüència de les al·lèrgies alimentàries augmenta i s'ha convertit en un problema de salut pública. Paral·lelament, en els darrers anys hi ha una evolució de la reglamentació que obligarà a finals del 2005 a etiquetar tots els al·lèrgens majors utilitzats voluntàriament en la fabricació de productes alimentosos, incloent-hi ingredients, additius i auxiliars tecnològics. Les indústries alimentàries són les úniques responsables en l'àmbit legal del compliment d'aquesta reglamentació. No obstant això, no hi ha reglamentació per a la contaminació fortuïta. Certes indústries han decidit fer un etiquetatge lligat al risc no mesurable de presència fortuïta dels principals al·lèrgens. Aquesta mesura és força controvertida.