Additius vells i nous - Xalabarder, Robert (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2005)
L'ús dels additius alimentaris és una pràctica molt antiga, de vegades utilitzada de manera fraudulenta i la majoria de vegades de manera vigilada i legislada. Actualment, hi ha una regulació mundial gairebé uniforme i molt exigent, que pràcticament no permet introduir additius de síntesi i queden, per tant, solament, els d'origen «natural». El fet que sigui difícil esbrinar la veritat en les alarmes alimentàries, quan les raons tenen un fonament científic dubtós, fa que calgui equilibrar i orientar en una mateixa direcció els interessos de la indústria, dels consumidors, de les administracions i dels científics.