La Declaració dels ingredients al·lergènics en l'etiqueta dels aliiments - Castell Garralda, Victòria (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2009)
L'etiqueta dels aliments constitueix un element imprescindiblede seguretat alimentària per a aquelles persones que pateixen d'al·lèrgiesi/o intoleràncies alimentàries. La normativa d'etiquetatge dels aliments s'hamodificat per tal de facilitar als consumidors informació completa i exhaustivadels aliments responsables de lamajoria de les reaccions adverses entre la poblacióper tal que els consumidors afectats puguin fer una tria adequada a les sevesnecessitats i eliminar el risc de patir una reacció adversa.