Recerca gastronomicocientífica : un món per descobrir - Castells Esqué, Pere (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2009)
Des de l'última dècada del segle XX, es constata en elmón gastronòmic unarelació entre ciència i cuina. Els grans xefs i elsmillors restaurants delmón hanintegrat cada vegadamés en el seu dia a dia la investigació i la innovació a travésde la incorporació de lametodologia científica. Sens dubte, la cuina catalanahi desenvolupa un paper preponderant, en aquestmoviment: El Bulli, el Cellerde Can Roca i Sant Pau, entre d'altres. Tot aquest context ha permès crear laFundació Alícia.