Les Micotoxines i el seu control en els aliments - Figueroa, Sara; Centeno, Sara; Adelantado Faura, Carles; Calvo Torras, M. Àngels (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2009)
Lesmicotoxines són productes tòxics que provenen delmetabolismesecundari del fongs filamentosos. A causa de la seva incidència negativa sobre lasalut de l'home i dels animals, es fa necessari l'establiment d'estratègies destinadesal control de la seva presència i acumulació en els aliments. Aquestes han d'estarenfocades en les etapes inicials de la recol·lecció de lamatèria primera i en lesetapes de postrecolecció i emmagatzematge. En cas que s'hagi produït lacontaminació permicotoxines, és necessària l'aplicació demesures i estratègies decontrol que permetin assegurar la seva eliminació en els productes alimentaris, oalmenys reduir els nivells per sota dels establerts per la legislació. Aquestsmètodespoden dividir-se en físics, químics i biològics. En aquest treball s'aporta unaaproximació als sistemes de biocontrol descrits actualment.