Obesitat, avui - Roset i Elias, M. Assumpció (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2009)
Obesitat és el terme utilitzat quan hi ha un excés de greix corporal queprodueix un increment del pes, sempre que aquest sigui a causa de l'augment delteixit adipós.La prevalença d'obesitat i de sobrepès estan augmentant a tot elmón tant enl'edat adulta comen la infància.La predisposició genètica, l'entorn, els hàbits alimentaris i el sedentarisme sónfactors implicats en l'obesitat i el sobrepès.La prevenció passa per una educació nutricional des de la infància, des del'àmbit familiar i escolar.Una bona alimentació i la pràctica d'activitat són fonamentals.