Eleotècnia: evolució històrica - Graell i Sarle, Jordi (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2008)
Perspectiva històrica de l'evolució de la fabricació de l'oli d'oliva desde l'alba de la civilització fins a la tecnologia actual i bases que justifiquenles denominacions d'origen.