Virus emergents - Bosch Navarro, Albert (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2007)
No fa massa es creia que el risc derivat de les malalties infeccioses seria aviat un tema del passat, gràcies als avenços en medicina i higiene. Avui en dia, ja en el nou mil·leni res està més lluny de la realitat.Mentre que les malalties infeccioses segueixen sent la primera causa de mortalitat globalment en tot el món, i la tercera causa de mortalitat en països desenvolupats, van apareixent cada cop amb més freqüència noves malalties causades per patògens de recent descobriment o per la reaparició d'agents que es creien eradicats o en via d'eradicació. De tots els patògens emergents destaquen per nombre i importància els virus que han estat responsables de l'aparició de malalties com la sida, algunes febres hemorràgiques com l'Ebola, el dengue o Lassa, el SARS i, més recentment, la grip aviària.