Petita història d’una gran professió: dietista-nutricionista - Cervera, Pilar (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2020)
L’autora de l’article fa una narració de tot el procés que va viure personalment i en el qual va participar de ple junt amb altres professionals que desitjaven aconseguir per a la professió de dietista-nutricionista una titulació oficial i homologada a tot el territori espanyol. Aquest procés arrenca a la primeria dels anys setanta, quan s’havia de sortir a l’estranger per poder-se formar, fins l’arribada de lleis que han anat permetent fer propostes consensuades i emmirallades en les d’altres països. Es va començar amb un títol propi, es va arribar a una diplomatura oficial i, per fi, l’any 2009, es van aconseguir, en el marc de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), els estudis de quatre anys, el grau en nutrició humana i dietètica. També parla de la importància de l’associacionisme en una professió i de la necessitat de tenir un codi deontològic que regeixi les normes de conducta ètica i de bones pràctiques professionals. PARAULES CLAU: nutrició, dietètica, titulacions, dietista-nutricionista, associacionisme, codi deontològic.