El laberint dels complements alimentaris (o alimentosos): d’on venim, on som, on anem - Garcia i Gabarra, Antoni (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2019)
L’objectiu d’aquest article és aclarir algunes qüestions no prou conegudes sobre aquests complements: quina denominació és la més adient en català; què s’entén legalment per complement alimentari (o alimentós); l’evolució legal dels complements a la Unió Europea (UE) i a Espanya, focalitzada en els basats en substàncies diferents de vitamines i minerals; les mesures restrictives i punitives de comercialització aplicades per les autoritats espanyoles; la seguretat dels complements, i en quina mesura són necessaris i útils. PARAULES CLAU: Complement alimentari, complement alimentós, legislació de la Unió Europea, legislació espanyola, plantes, altres substàncies.