Estratègies productives i comercials d’una fàbrica d’embotits i conserves càrnies d’Olot, 1926-1996: Monvervi SA - Gutiérrez Medina, M. Lluïsa (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2018)
Una contextualització acurada de les circumstàncies polítiques, econòmiques i socials de la comarca de la Garrotxa precedeix l’estudi d’aquesta empresa d’embotits creada a Olot el 1926, que ben aviat va excel·lir en la fabricació dels seus productes mitjançant un seguit d’estratègies productives i comercials que van permetre als socis salvar les dificultats del període franquista i esdevenir una de les primeres fàbriques d’embotits olotines que va electrificar el procés de refrigeració, de manipulació i d’assecatge. araules clau: Indústria conservera, història segle xx, història industrial regional.