Elements del patrimoni industrial de les empreses agroalimentàries catalanes: noves icones, usos i elements d’estudi per a la gestió cultural - Masdeu Lalanza, Anna (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2018)
Els productes agroalimentaris elaborats es produeixen en les instal·lacions d’empreses agroalimentàries establertes en diferents zones del territori, de diverses dimensions, amb maquinària més o menys tecnificada, mà d’obra més o menys qualificada, i s’elaboren amb mètodes més o menys industrials, etc. Identificar, estudiar i analitzar l’origen de les empreses agroalimentàries i els seus fundadors, la seva implantació, evolució i contribució en el desenvolupament econòmic local permet adquirir un coneixement de la cultura empresarial de cada empresa i usar-lo com a font per a la creació de nous continguts, productes i serveis d’altres sectors econòmics, com per exemple el sector de les indústries culturals i basades en l’experiència. Paraules clau: Patrimoni industrial, empreses agroalimentàries, elements patrimonials, valorització.