Innovacions a l'enginyeria d'aliments. Tecnologies emergents - Ibarz, Albert; Falguera, Víctor (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2011)
Els tractaments que reben els aliments s’enfoquen principalment a obtenir uns productes amb unamajor vida comercial, però que abans de res siguin segurs per al consumidor. Les tecnologies tèrmiques són les quemés àmpliament s’han aplicat per aconseguir aquestes finalitats; no obstant això, aquest tipus de tractaments incideix negativament sobre certs components delmateix aliment, disminuint el seu contingut en vitamines i altres nutrients, així comen característiques sensorials, que el fanmenys atractiu quant al color i a les propietats texturals. Les tecnologies no tèrmiques són una alternativa als tractaments tèrmics, amb la finalitat d’obtenir un producte final demillor qualitat sensorial, però sense deixar de banda la seguretat. Aquestes tecnologies alternatives a la tèrmica poden produir aliments sense la presència demicroorganismes perillosos, mantenint almateix temps les característiques sensorials i nutritives. PARAULES CLAU: Tecnologies emergents, irradiació ionitzant, escalfament IR, escalfament dielèctric, escalfament òhmic.