Dioxines versus àcids omega-3 en el salmó : Un exemple de les complexitats del triangle salut-alimentació-química i d’intoxicacíons mediàtiques tan letals com els contaminants - Canicio, Josep A. (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2005)
Prenent com a exemple la síntesi química de l’amoníac, es defensa la contribució positiva de la ciència química en la millora de la salut de la humanitat a través de l’alimentació, més enllà dels perills de la contaminació ambiental, que generalment es veu magnificada pels mitjans de comunicació amb poc fonament científic. També es descriu en profunditat el cas recent de la presència de dioxines en els salmons de viver del nord d’Europa, se n’analitzen les causes i s’aporten dades quantitatives per a la interpretació dels avantatges i riscos que comporta el seu consum, la qual cosa demostra la complexitat de les interrelacions entre química, aliments i salut.