Manger et les cinq temps du drame olfactif - Candau, Joël (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2005)
L’acte de menjar pot assemblar-se a un drama olfactiu. Primer, és dramàtic en el sentit etimològic del vocable (es tracta d’una acció complexa) i, segon, en el sentit teatral. Com pot succeir damunt d’un escenari de teatre, les olors del menjar ens commouen tot suscitant imatges mentals que quedaran marcades permanentment en la nostra memòria.