Recerca gastronomicocientífica : un món per descobrir - Castells Esqué, Pere (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2009)
Des de l’última dècada del segle XX, es constata en elmón gastronòmic una relació entre ciència i cuina. Els grans xefs i elsmillors restaurants delmón han integrat cada vegadamés en el seu dia a dia la investigació i la innovació a través de la incorporació de lametodologia científica. Sens dubte, la cuina catalana hi desenvolupa un paper preponderant, en aquestmoviment: El Bulli, el Celler de Can Roca i Sant Pau, entre d’altres. Tot aquest context ha permès crear la Fundació Alícia.