Les Micotoxines i el seu control en els aliments - Figueroa, Sara; Centeno, Sara; Adelantado Faura, Carles; Calvo Torras, M. Àngels (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2009)
Lesmicotoxines són productes tòxics que provenen delmetabolisme secundari del fongs filamentosos. A causa de la seva incidència negativa sobre la salut de l’home i dels animals, es fa necessari l’establiment d’estratègies destinades al control de la seva presència i acumulació en els aliments. Aquestes han d’estar enfocades en les etapes inicials de la recol·lecció de lamatèria primera i en les etapes de postrecolecció i emmagatzematge. En cas que s’hagi produït la contaminació permicotoxines, és necessària l’aplicació demesures i estratègies de control que permetin assegurar la seva eliminació en els productes alimentaris, o almenys reduir els nivells per sota dels establerts per la legislació. Aquestsmètodes poden dividir-se en físics, químics i biològics. En aquest treball s’aporta una aproximació als sistemes de biocontrol descrits actualment.