Obesitat, avui - Roset i Elias, M. Assumpció (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2009)
Obesitat és el terme utilitzat quan hi ha un excés de greix corporal que produeix un increment del pes, sempre que aquest sigui a causa de l’augment del teixit adipós. La prevalença d’obesitat i de sobrepès estan augmentant a tot elmón tant en l’edat adulta comen la infància. La predisposició genètica, l’entorn, els hàbits alimentaris i el sedentarisme són factors implicats en l’obesitat i el sobrepès. La prevenció passa per una educació nutricional des de la infància, des de l’àmbit familiar i escolar. Una bona alimentació i la pràctica d’activitat són fonamentals.