Immigració i pràctiques alimentàries - Contreras Hernández, Jesús (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2007)
En aquests primers anys del segle XXI, han aparegut a Espanya diversos estudis centrats en la immigració i la seva alimentació. Les raons que els han motivat tenen a veure, sobretot, amb els àmbits de l’economia (els immigrants s’han convertit en un segment de consumidors «interessant»), de la «gastronomia ètnica» o de l’«exotisme alimentari», i de la salut (els immigrants poden presentar riscos nutricionals més o menys específics els quals seria convenient identificar i atendre).