Confinament i hàbits alimentaris en professionals i estudiants - Celorio-Sardà, Ricard; Comas-Basté, Oriol; Latorre-Moratalla, M. Luz; Zerón-Rugerio, M. Fernanda; Urpi-Sarda, Mireia; Illán-Villanueva, Montserrat; Farran-Codina, Andreu; Izquierdo-Pulido, Maria; Vidal-Carou, M. Carmen (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2021)
Des que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar la COVID-19 una pandèmia mundial, el nombre de casos i morts ha anat augmentant ràpidament i ha obligat els països de tot el món a confinar la seva població per controlar la propagació del virus. En aquest estudi, s’han avaluat els canvis en els hàbits dietètics i l’estil de vida durant el confinament de març a juny del 2020 dins d’una població espanyola específica amb coneixements acadèmics en ciències de l’alimentació. Es va fer arribar un qüestionari en línia a professionals i estudiants de l’àmbit de les ciències de l’alimentació, que incloïa preguntes sobre les dades sociodemogràfiques, els hàbits dietètics, els comportaments relacionats amb l’alimentació i l’estil de vida. Durant el confinament, aquesta població va mostrar un augment significatiu en la ingesta de fruites, verdures, llegums, ous, peix i iogurt, juntament amb una disminució del consum de begudes alcohòliques. D’altra banda, també es va observar un augment del consum d’aperitius salats, xocolata i brioixeria casolana. Així mateix, les dades també van revelar una pitjor qualitat del son i un augment en el nombre d’hores dedicades a treballar i a realitzar activitats sedentàries. En general, aquesta població va mostrar una tendència envers l’adopció d’hàbits dietètics més saludables durant el confinament per la COVID-19 en comparació amb la població general.