La taula periòdica dels aliments - Mans Teixidó, Claudi (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2019)
El joc de paraules del títol és la idea que ens permet observar la presència de noms químics en la nostra vida quotidiana, en els productes de l’alimentació i en molts altres productes. L’article va ser publicat a la Revista de la Societat Catalana de Química, número 5, de 2004, pàgines 82 a 85. No s’ha actualitzat, i això fa que alguns exemples ja no siguin vàlids (el mercuri ja no és present als nostres termòmetres). Entenem, però, que el lector en sabrà trobar d’altres.