El joc d’ulleres de l’APPCC - Vidal Ortega, Catherine (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2019)
A la indústria agroalimentària, no solament ens hem de posar les ulleres de prop per veure els perills, sinó també les de lluny, per veure més enllà i pensar en com podem evitar un frau alimentari. Amb la sistemàtica de la “Guia per a la prevenció del frau en la indústria alimentaria”, els responsables de qualitat i seguretat alimentària d’una empresa i l’equip de treball de l’anàlisi de perills i punts de control crític (APPCC) poden veure els perills de frau i la resta de perills que cal tenir en compte (físics, químics, microbiològics) sota unes mateixes ulleres. D’aquesta manera, hi poden afegir totes aquelles pràctiques no conscients, fruit de males pràctiques de manipulació, elaboració, etc. que poden derivar en un producte no legítim. PARAULES CLAU: Frau, APPCC, VACCP, TACCP, seguretat alimentària, prevenció.