La indústria alimentària a l’Eixample de Barcelona, 1868-1970: la indústria - Tatjer Mir, Mercè (TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2018)
Al llarg del segle xix a l’Eixample de Barcelona es desenvolupà una important indústria del sector de l’alimentació, del qual en aquesta comunicació analitzem amb detall tres empreses, dues refineries de sucre i una fàbrica de pastes de sopa. Es tracta de la Refinería Barcelonesa de Azúcares (1880-1899), de la Refinería de San Luis (1889-1940) i de Pastas Alimenticias Ramón Flo, fabricant de canelons El Pavo, creada a inicis del segle xx, que ha esdevingut amb el temps un important referent del sector. Paraules clau: Sucre, sopa, fideus, indústria, Barcelona.