Pragmaestilística del discurs del hip-hop en valencià - Monferrer-Palmer, Aina (Comunicació. Revista de recerca i d'anàlisi, 2019)
Ens centrarem en l’anàlisi d’un corpus de lletres de cançons dels principals grups actuals de hip-hop en valencià. Analitzarem l’estil discursiu que adopten a partir de quatre eixos: temes i influències, la continuació cultural valenciana, reflexions sobre la seva manera d’expressar-se lingüísticament i la veu de les dones. L’objectiu final és comprendre millor com la joventut valenciana construeix, a partir de la música, una identitat pròpia reivindicativa i alhora connectada amb els corrents internacionals. PARAULES CLAU: hip-hop, ideologia, identitat, estil, valencianisme, autenticitat.