Proposta d’un model integrat de gestió de comunicació corporativa i màrqueting als clubs esportius professionals espanyols - Sanahuja Peris, Guillermo (Comunicació. Revista de recerca i d'anàlisi, 2013)
La present investigació tracta de presentar un model de gestió per a les disciplines de comunicació i màrqueting orientat a l’excel·lència en el si d’unes organitzacions tan singulars com són els clubs esportius. La metodologia utilitzada és una combinació de tècniques quantitatives i qualitatives amb un univers d’estudi format per les cinquantasis entitats esportives que formen la Lliga de Futbol Professional i l’Associació de Clubs de Bàsquet, i una recopilació de les fonts documentals principals de procedència anglosaxona sobre la matèria. Com a resultat es proposen unes orientacions bàsiques, una representació gràfica del model i un conjunt de funcions. PARAULES CLAU: comunicació corporativa, esport, tècniques i eines, model.