Gender in the news, revisited : tackling global and Austrian/German findings from the 1970s to the 2000s - Wolf, Birgit (Comunicació. Revista de recerca i d'anàlisi, 2011)
El gènere en la notícia, revisitat. Els descobriments alemanys/austríacsi globals dels anys setanta a la primera dècada del segle xxi. Els mitjans de comunicació contribueixen a la desigualtat de gènere, malgrat que ja des de la dècada de 1970, coincidint amb la segona onada del moviment de dones, s'exigeix la igualtat de gènere en l'agenda dels mitjans de comunicació a través d'una sèrie de directives i recomanacions de la UNESCO (1979), el Consell d'Europa (1985) i la Quarta Conferència de les Nacions Unides sobre la Dona a Pequín el 1995. Els mitjans de comunicació participen a doing gender reconeixent o desconeixent una imatge realista de la dona en el reportatge, a més a més, la subrepresentació de la dona als mitjans de comunicació ha de ser vista com una forma de violència simbòlica. Per tant, les líniesde la trajectòria de la (sub)representació de la dona en la cobertura de notícies desdels anys setanta del segle xx fins a la primera dècada del segle xxi es reflectiran a escala mundial, amb els resultats dels quatre projectes de Seguiment Global de Mitjansde 1995, 2000, 2005 i 2010, així com en un àmbit més regional, amb la presència de la dona en les notícies a Alemanya i Àustria.