Sociologia de la comunicació - Xambó i Olmos, Rafael; Gómez Nicolau, Emma (Comunicació. Revista de recerca i d'anàlisi, 2008)
L'article ressegueix les investigacions en sociologia de la comunicació ques'han realitzat durant les darreres dècades en la sociologia valenciana. La perspectivaque s'adopta es limita a l'àmbit acadèmic i a l'àrea de coneixement. Esconsidera també que molts dels treballs tractats en altres articles d'aquest monogràficcauen de ple en el camp de la sociologia de la comunicació.Després de situar els orígens del camp d'investigació i les aportacions de laprimera generació de sociòlegs valencians, l'article assenyala les principals aportacionsde recerca que s'han realitzat a partir de la tesi doctoral de R. Xambósobre el sistema comunicatiu valencià. S'han seleccionat els millors treballs derecerca i s'han organitzat en les tres àrees que han centrat l'interès dels investigadorsi investigadores, ço és: estudis locals, estudis de notícies, i anàlisi estructurali interpretativa dels públics.