Teories de la comunicació - Salvador i Liern, Vicent (Comunicació. Revista de recerca i d'anàlisi, 2008)
L'article parteix de la incidència del llegat intel·lectual de Joan Fuster pel quefa a alguns aspectes d'aquesta temàtica i se centra, tot seguit, en les contribucionsfetes des d'àrees de coneixement veïnes a la teoria de la comunicació,com són, principalment: teoria de la literatura, anàlisi del discurs i traductologia.Els aspectes més tractats en la producció valenciana són els següents: la diversitatdels gèneres i tipus de discurs, en el marc de la dialèctica entre oralitat iescriptura; la metàfora i altres recursos amb virtualitat argumentativa; els modelsde llengua dels mitjans; les transformacions pròpies de la traducció interlingüísticao de la divulgació dels coneixements; la importància comunicativa delsestereotips, i, finalment, la necessitat de rehistoritzar la consideració dels fenòmensde la comunicació social.