El Comissariat de Propaganda a través de la memòria dels que ho van viure - Oliva i de la Esperanza, Llúcia (Comunicació. Revista de recerca i d'anàlisi, 2009)
El creador i director-comissari del Comissariat de Propaganda de la Generalitatde Catalunya, Jaume Miravitlles, parlava de la seva obra com si haguésestat una institució poc organitzada sense pla d'acció ni projectes concrets.L'organigrama del Comissariat, trobat per l'autora de l'article a l'Arxiu del'Administració d'Alcalà d'Henares, el 2001, mostra que, com a mínim, l'organitzacióera clara i pensada d'acord amb els objectius establerts i les activitatsque la institució desenvoluparia. A partir de l'organigrama i de les entrevistesamb el mateix Jaume Miravitlles i amb els col·laboradors delComissariat Carles Fontserè, Elvira Farreras i Teodor Garriga, aquest articleintenta explicar el funcionament d'una institució de propaganda que va serla primera creada en una democràcia europea.